ЗА МЕН

 

Мария Донева Казвам се Мария и съм родена 1976 год.

Художничка съм и изработвам накити от сребро.
Обичам, когато работя да мисля за човека, който ще носи моите бижута. Мисля си, че когато в едно художествено произведение е вложен майсторлък и сърце, то като че ли само вика своя бъдещ собственик да го открие. Правейки един накит искам върху него да остава отпечатъка от моите ръце, вярвам, че всяка една моя творба е своеобразно послание към нейния притежател.
Възхищавайки се от многолетната традиция, бих искала накитите ми да не бъдат чужди на света в който живея, но и да носят моя почерк, да показват на другие, как аз виждам красотата на природата, вдъховила моите идеи, дори когато те са въплатени в малки пластични форми, динамично съпътстващи моите клиенти в тяхното ежедневие. Убедена съм, че за да кажем нещо красиво не е нужно да говорим сложно, така е и на езика на изкуството. Старая се и моите послания на този език да ба бъдат ясни, надявам се и вие да ги почувствате.
На представените тук снимки ще видите, че моите бижута едновременно си приличат и се различават едно от друго. Това е така защото те са, като думите – всяко едно от тях е за някого.

Comments

comments